Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naruto - Az új csapat

2011.01.04

Hatodik rész.

Tsunade másnap már hajnalban elkezdett dolgozni. Nem hagyta nyugodni az az "aprócska" információ amit Yamato Narutoék távozása után adott át.
Shikamaru még mindig a fal mellett állt, mint az egész megbeszélés alatt. Yamato jelentőségteljesen megköszörülte a torkát, hogy jelezze mondanivalóját. Mindannyian azonnal megértették az arckifejezéséből, hogy az eddigiekhez képest sokkal fontosabb dolgot akar felhozni témának.
- Elnézést Tsunade sama, de volna itt még valami amit nem akartam Naruto előtt említeni. Hátha esetleg nem tartanánk kívánatosnak a reakcióját.
- Mi lenne az? - kérdezett vissza felhúzott szemöldökkel a Hokage.
- Nos az üzenet amit a galamb szállított...pontosabban annak egy része. - kezdte el kifejteni a kényes témát. - A helyzet az, hogy sikerült megszereznem egy kis részét annak az üzenetnek. A nagyobb részét sajnos megsemmisítették.
- Térj a lényegre. - nézet fel fenyegetően a Hokage. Egyszerűen rájött a frász akárhányszor Yamato elkezdte kerülgetni a témát, mert az jelezte, hogy a téma még az eddigieknél is kellemetlenebb lesz.
- Nos nem vagyok benne biztos, hogy azt jelenti amire gondolok úgyhogy inkább idézném a részletet. "...addig nem férünk hozzá, amíg az integritásukat belülről meg nem törjük...". Hát ennyi. Az üzenet megmaradt részét már leadtam a labornak, hátha ők többet is meg tudnak róla mondani.
- Értem. Shikamaru, szólj közbe ha tévesnek látod a következtetésemet. Ha Narutoról van szó, abban az esetben a mi, konkrétan Konoha integritásáról lehetett szó. - kezdte a gondolatmenetét.
- Igen. Én is erre gondoltam. De hogyan lennének erre képesek? - vágott közbe Yamato.
- Ez engem is érdekelne. Azt hiszem ez figyelmeztető jel, de nem elég. Nem tudjuk hol akarnak lesújtani. Az egész faluban nem tudom megduplázni a védelmet. Főként most, hogy meg kell erősítenünk a határainkat az átkozott Folyók országa miatt. Az lenne már csak kellemetlen, ha onnan kapnánk egy hirtelen rajtaütést.
- Esetleg ha szólnánk a szövetségeseknek akkor lenne elegendő erőnk arra az időre amíg rájövünk a tervükre. - állt elő a tippel Yamato.
- Nem lehet. Most hogy ilyen kellemetlen szomszédot kaptunk a legtöbb szövetségesünk pont úgy veszélyben van mint mi. Értesíteni kell őket és biztosan megerősítik a védelmüket, tehát nekik sem lesz nélkülözhető erejük.
- Nem is kell bevédeni az egész falut. - mondta Shikamaru miközben az ablakhoz sétált. Mindannyian felszisszentek, de ez nem hozta ki a koncentrációjából és folytatta. - A falu integritását a legközvetlenebbül a belső béke és nyugalom biztosítja. Béke és nyugalom csak rend és törvény által lehetséges, így nyilvánvaló, hogy ezt kell támadni.
- És mégis hogyan? Összetépik a törvénykönyveket a könyvtárban? - fakadt ki Tsunade.
- Ehh, dehogy. Pedig olyan egyszerű. A törvény betartatásáért közvetlenül felelős a Konohai városi rendőrség és a Hokage. A Hokage védelmében ott van a teljes ANBU osztag, így ő nem támadható egy kisebb szervezet által. Orochimaru is csak egy falu szövetségével együtt merte megpróbálni. Így a Hokage, mint célpont kilőve és maradt a rendőrségünk. Ha ők ki vannak iktatva képtelenség akkora számú embert elvonni más helyekről, hogy ez ne gyengítse meg a védelmünket. És
ha mégis fel tudjuk tölteni a pozíciókat addig mind a kívülről érő támadások, mind belső káoszból eredendően sebezhetőek lennénk.
- Shikamaru. Azt akarod mondani, hogy ki akarják irtani a Hyuuga klánt? Képtelenség. Tudod nagyon jól, hogy Sasuke visszatérésekor is azért véglegesítettem a Hyuuga klánt a rendőrségi pozíciójukban, mert mind a létszámuk, mind Byakugan alkalmassá teszi őket rá. Ráadásul kevés shinobi van aki képes felvenni a harcot a Byakuganal.
- Persze tudom. De a kigyónak sem kell minden porcikáját elégetni, ha meg akarod ölni. Elég a fejét levágni. - azzal megrántotta a vállát és visszafordult a többiek felé.
- Azt akarod mondani, hogy Hyuuga Hiashira pályáznak? Az legalább olyan képtelenség. El sem hagyja a falut és legalább olyan jól védet mint Én. Ha Öt akarják megtámadni az legalább olyan nehéz, mint Narutot levadászni a pincémben egy ANBU tanácskozás közepén.
- Ugyan, dehogy őt. Legalábbis nem közvetlenül. - azzal a Hokagera függesztette tekintetét. - Hyuuga Hiashi már nem fiatal és mint mondtad, túl jól védett. Hamarosan átadja az Hyuuga klán és ezzel a városi rendőrség irányítását Hyuuga Hinatanak. Ő lesz a célpontjuk.
- Ennek semmi értelme. Még évek fognak eltelni mire átadja az irányítást. Nem mennek vele semmire. - bele kortyolt a teájába majd ismét felnézet. - Szóval ott vagyunk ahol elindultunk. - de határozottsága megtörni látszott ahogy Shikamaru tekintetét fürkészte.
- A francba még tartogat valamit - gondolta magában.
- Csakugyan látszólag semmi olyat sem nyernek vele ami gyors eredményt hozhatna és mire az utódlásra kerülne a sor nyilván helyettesíteni is lehetne, de... - itt tartott egy rövid szünetet, hogy magában az elméletét ellenőrizni tudja. - ...de Hinata nagyon is könnyű célpont pár Akatsukisnak. Most, hogy hivatalosan is meg lett nevezve mint "utód" igen sokat kell utaznia, diplomáciai ügyek miatt, ami később kelleni fog a klán megfelelő vezetéséhez. A kísérete gyér. Alig öt fő általában és persze kiváló harcos ö maga is. De mégis. Ha megölik akkor ezzel Hiashit rákényszerítik, hogy a klánjának becsülete érdekében utánuk eredjen. Viszont Konoha falain kívül már ő könnyebb célpont. Ha megölik akkor ezzel lefejezték a klánt is és az utódot is. Jó időre megbénul a Hyuuga klán, vele a rendőrségünk is.
- Értem és azt hiszem igazad van. Tudom is mi lesz a jó megoldás.
Természetesen ezek után elküldött mindenkit a megfelelő utasításokkal. Amíg Yamatonak, rcsakr1; a lehető leggyorsabban fel kellett készítse csapatát, addig Shikamarunak és Shizunenek a Folyók országának kényes helyzetével kellett foglalkoznia. Shizunenek pluszban oda kellett hívni a Hyuuga klán vezérét, hogy Hinata védelmét megbeszélhessék a Hokageval.
Nem volt könnyű meggyőzni, hogy szükséges egy klánon kívüli testőr is, hát még mekkora balhét rendezett amikor megtudta, hogy Tsunade kit akar a nyakára küldeni. Az egyetlen ok amiért a végén mégis beadta a derekát, hogy Tsunade engedélyezte, hogy a közvetlen beosztottjaként kezelheti. És most elérkezett a pillanat, hogy a "testőr" is megtudja az új feladatát. Szinte érezte, hogy neki sem lesz ínyére a döntése.
Kopogtattak.
- Ő az. Mindig pontos - gondolta Tsunade.
- Hívatott Hokage? - kérdezte miközben belépett az ajtón.
- Igen Sasuke. Feladatom van a számodra. - nem akarta nagyon elhúzni ezt a beszélgetést, úgyhogy azonnal a tárgyra tért. - Testőr leszel a Hyuuga klánnál. Egész pontosan Hyuuga Hinatat fogod védeni.
- Eh, felejtse el. - legyintette le Sasuke - Nem leszek bébiszitter.
- Ez nem ajánlat volt Sasuke Uchiha. - kelt ki magából a Hokage, majd egy pillanattal később higgadtan folytatta - Három oka is van, hogy téged választottalak. És ha már a kifogásaidnál tartunk, akkor pontosan tudod, hogy Hinata egyidős veled.
- És mik lennének azok az indokok? - és zsebre vágta a kezét.
- Hogy tudd, jó okunk van feltételezni, hogy Hinata veszélyben van. Ezért kellett valaki akinek más képessége van mint a Hyuuga klán doujutsuja. Ha megtámadják őket akkor egyféle specializációnak könnyen megtalálhatják az ellenszerét. Ez volt az első indokom, hogy a Sharinganodat válasszam. Az, hogy nem küldhetek oda több embert, mert a Hyuuga klán nem
engedélyezné arra késztetett, hogy egy nagyon erős személyt kellett választanom. Ilyen kvalitással más nem volt most szabad. Ez volt a második ok ami melletted szól. És végül, mint Uchiha elég jól ismered a diplomáciai kötelességeit Hinatanak így nem leszel az útjában, bár bele ugysem szólhatsz.
- És ki lesz a felettesem? Vagy minden csip-csup jelentéssel ide kell rohanjak?
- A közvetlen felettesed Hyuuga Hiashi lesz. Mindenben követed az utasításait és nekem csak akkor jelentesz amikor nincs más feladatod vagy közvetlen Konoha biztonságát érítő információhoz jutsz. Egy óra múlva kell nála jelentkezz, hogy eligazítson. - ezzel az előtte levő papírok felé fordította tekintetét jelezve, hogy a beszélgetést lezártnak tekinti.
Yamato pontosan ezzel egy időben találkozott a Naruto, Sakura, Chianchi trióval akik mostantól új állandó csapatának tagjai.
- Sziasztok. Készen álltok az edzésre? - üdvözölte őket a szokásos mosolyával az arcán.
- Alig várom. Remélem valami újat akarsz nekünk mutatni. - Naruto, mint mindig most is be volt sózva.
Sakura nem válaszolt, csak a szigorú tekintetét futtatta végig Chianchin. Egyáltalán nem volt ínyére, hogy vele kell egy csapatban legyen.
Chianchi is csak egy szelid biccentéssel jelezte hogy készen áll.
- Nem Naruto. A mai napon a csapatmunkát és az ismerkedést fogjuk előtérbe helyezni. Ahhoz viszont, hogy jól tudjatok csapatban dolgozni ismernetek kell a társatok képességeit. Mivel nagyon kevés időt kaptam a Hokagetől, hogy összekovácsoljam a csapatot. Ezért ma egy szokatlan edzést fogunk csinálni. - és végig nézett a csapaton.
- Úgy vélem, hogy leggyorsabban akkor ismerheted meg valaki képességeit, ha harcolsz vele. Sakura és Naruto már évek óta ismerik egymást és tudásuk egymás mellett fejlődött. Így ma új csapattagunkat, Chianchit kell jobban megismernetek. Naruto.
- Igen Yamato kapitány. - vágta magát vigyázzba.
- Úgy tudom, már sokat edzettél Chianchival, így te nem veszel részt az edzésben, de itt maradsz figyelni.
- De, akkor miért kell egyáltalán nézzem? Addig sokkal jobban is tudnék edzeni. Éppen elkezdtem kifejleszteni egy új jutsut, de még csak az elején járok. Még egy csomó dolgom van vele.
- A jutsud ráér. Most fontosabb, hogy figyelj. Mert más az edzés és más a küzdelem. Akarom, hogy te is lássad az erősségüket és a gyengéiket. Továbbá nem baj, ha megszokod, mert ha vezető leszel ezeket észre kell tud venni, hogy megfelelő csapatot tudj összeállítani, vagy a meglevő csapatod erősségeit kellően ki tudd használni.
- Értettem. - és félrehúzódott.
- Sakura, Chianchi, figyeljetek. Ez a harc nem vérre megy, de próbáljátok meg megnyerni. Ha így tesztek akkor sérülések nélkül tudjátok megmutatni a legjobb formátokat és ismerhetitek meg a másikat. De még egyszer mondom, nem vérre megy. - azzal visszavonult Naruto mellé.
A két lány szembefordult egymással és méregetni kezdték a másik erejét.
- Kezdjétek. - indította el a küzdelmet Yamato.
Sakura volt aki először mozdult. Az első pillanatban máris négy surikent dobott Chianchi felé elég nagy szórással ahhoz, hogy Chianchit kitérésre kényszerítse. Chianchi felugrott és abban a pillanatban meglátta maga előtt Sakurat jobb kezében összegyűjtött chakrájával. Az ütés erős volt és lendületes, de Chianchi kissé elfordult és a bal válla mellett engedte el azt. Megfogta Sakura jobb karját és a lendületét felhasználva, eldobta magától. Sakura kontrollálatlanul csapódott be öklével előre egy jól megtermett sziklába mely azonnal darabokra robbant. Éppen csak földet értek és Chianchi máris pecséteket formált.
- Sziklaszörny, megkötés jutsu - kiáltotta.
Hatalmas rögök tépték fel a talajt és kezdtek formát ölteni. Sakuranak akinek éppen csak megfordulni volt ideje ezt már nem védhette ki. A rögök ráfonódtak kezére és lábára. A jutsu kiteljesedett. Sakura kezei és lábai hosszában kifeszítve egy emberszerű földdarabba ágyazódva voltak tétlenségre kényszerítve. Ekkor halk pukkanás hallatszott és ahol előzőleg Sakura állt, ott most egy fadarab esett a földre. Ezzel egy időben hátulról kezdett egy újabb támadásba. Hatalmas erejét kihasználva próbált lesújtani Chianchira aki azonnal beleolvadt a földbe és meg is jelent Sakura háta mögött egy kunaial a kezében. Sakuranak megint nem volt ideje mozdulni sem és a kunai ráfonódott a nyakára. A harcnak vége volt.
- A harcnak vége. - kiáltott Yamato elejét véve a többi fölösleges küzdelemnek.
Ekkor Chianchi leengedte a kunaiát. Sakura meg sem várva amíg eltávolodik tőle a lány, fordulásból ütött Chianchi felé. Eltalálta. Hatalmas reccsenés jelezte az ökle becsapódásának helyét és Chianchi több ember hosszban repült át a mezőn. Naruto és Yamato is ledöbbent a látványtól. Ismerték Sakura erejét és nem volt kétségük milyen végzetes lehet egy ilyen ütés közvetlen találat esetén. Narutonak sikerült először feleszmélnie és Chianchi felé futott.
- Chi-chi, Chi-chi. - szólongatta.
Ekkor Chianchi kinyitotta szemét, de megszólalni már nem volt ereje.
- Mi a francért csináltad ezt? Már vége volt a harcnak. Nem védekezett. - üvöltötte Naruto Sakuranak.
- Naruto. Vidd Chianchit a kórházba. - vágott közbe Yamato miközben Sakurahoz igyekezett.
Naruto alig pár pillanat múlva el is tűnt a fák között ölében az összetört lánnyal.
- Mi volt ez Sakura? A mozgásod pontatlan volt, az erőd koordinálatlan. Nem szoktál ilyen lenni. És miért támadtad meg a társadat miután vége volt a harcnak?
Sakura szemében könnyek csillantak meg miközben felnézett Yamatora. Mélységes csalódottságot és szigorú számonkérést látott. Nem tudott megszólalni és belenézni sem azokba a vádló, csalódott szemekbe. Elfutott.
- Sakura, várj. - kiáltotta utána Yamato, de kérése nem talált meghallgatásra.
Sok mindent megértett ahogy Sakura szemébe nézett, így nem futott utána.
Be fog menni a kórházba, hogy megtudakolja Chianchi állapotát, utána jelenti az incidenst a Hokagenak és csak útána fog Sakuraval foglalkozni. - határozta el magában a fontossági sorrendet. Lehet, hogy nem maradhat így a csapat.

Hetedik rész.

Sasuke megérkezett a Hyuuga klán területének szélére ahol három fős kíséret várta. Azonnal Hiashihoz vezették.
- Uchiha Sasuke uram. - jelentette be az egyik kísérője, miközben beléptek a szobába.
- Pontos vagy. Ezt a későbbiekben is elvárom. - mondta Hiashi üdvözlés helyett.
Miután Sasuke nem szólalt meg és látta, hogy szándékában sincs, úgy döntött szemet huny a sértés fölött miszerint az üdvözlésről megfeledkezett. Természetesen ö sem köszönt, de minthogy a saját területén volt ezt megengedhette magának.
- Csak hogy tudd. Nem örülök, hogy a Hokage a nyakamra ültetett, de tény, hogy van a meglátásában igazság. Úgyhogy az elvárásaim (persze, csak ha nem akarod, hogy velem gyűljön meg a bajod) a következők. Hinata nem tudhatja meg, hogy itt vagy és a testőr szerepedet sem. Megkapja a szokásos kíséretét, de te nem veheted fel vele a kapcsolatot. Nekem jelentesz
mindent. De azt is felejtsed el, hogy percenként a nyakamra rohangászol. Csak akkor kívánom a jelenléted ha valami furcsaságot észleltél. És ha valami nem tetszik, akkor tartsad meg magadnak. Nem engedem meg, hogy egy klánon kívüli beleszóljon a dolgainkba. Megértettük egymást? - zárta rövidre az eligazítást Hiashi.
- Megértettem. - válaszolta Sasuke teljesen hidegen.
- Akkor tűnj a szemem elöl. Hinata tíz percen belül itt lesz. Onnantól él a megbízásod.
Sasuke egy hang nélkül távozott és nap hátralevő részében biztos távolságból követte Hinatat. Igazából az egészet unalmas időpazarlásnak tartotta. "Még hogy Konohan belül valakinek is testőrre lenne szüksége...bahh. Az egész csak időpazarlás." Játékot csinált az egészből, hogy addig se bosszantsa fel magát ezen az értelmetlen feladaton. Próbálgatta a követési távolságokat kíváncsian, hogy a híres Byakugan mikor fedezi fel. Többször is úgy érezte, hogy észre vette öt Hinata, de aztán mégsem történt semmi. Egészen estig jó szórakozásnak is találta a maga kis játékát, de onnantól, hogy Hinata a lefekvéshez készülődött ez a játék is unalmassá vált. Közel a házhoz talált egy fát
ahonnan nem csak a házat, de annak környékét és az odavezető utat is jól meg tudta figyelni. Kezdte megérteni, hogy egyesek miért is szeretik az ilyen feladatokat. Senki nem zavarta egész nap.
Éppen azon gondolkozott, hogy mára le kellene adja a megfigyelést, hiszen neki is szüksége van alvásra és a Hyuuga birtokon nem lehet Hinatanak semmi baja. De ekkor valami mozgás vett észre.
- "Szokatlan ilyen későn." - gondolta és úgy határozott, hogy ezt még megnézi magának.
Percekkel később Hinata éppen végzett a lefekvés előkészületeivel amikor kintről harcok zaja ütötte meg a fülét. Azonnal a harcok irányába futott miközben felmarta a felszerelésének azon részét ami a közelében volt. A házból kiérve azonnal megtalálta amit keresett. A harc közvetlenül az ajtaja előtt zajlott. Már csak egy ember állta a támadok ostromát a kíséretéből és négyen támadták. Hinata a hozzá legközelebb álló támadó felé iramodott aki éppen háttal volt neki. Futás közben Hinata két kunait dobott testőre felé, mely a célpontja füle mellett suhant el. Ekkor a meglepett támadó megfordult, de Hinata támadása elöl már nem térhetett ki. Hinata azonnal elzárta ellenfele főbb
chakrapontjait aki rongybabaként esett össze. Az eldobott két kunai is ellátta a feladatát és rövid időre meghátrálásra kényszerített egy másik támadót. Hinata azonnal felzárkózott társa mellé.
- Hinata sama. Vonuljon biztonságos helyre. Ezeket feltartom amíg tudom és addig megjön az erősítés is. - mondta a kísérője.
- Itt maradok és harcolok veled, - ekkor hátra nézett, hogy meg is tudja ki maradt még talpon az ö védelme érdekében - Norata. Byakugan. - ezzel elejét vette minden ellenkezésnek.
Még hárman álltak még a támadók. Hinata nem ringatta magát abban a hitben, hogy könnyű harcuk lesz. Ha ilyen gyorsan elintéztek négyet a kíséretéből akkor ezek felkészülten jöttek ide. A három támadójuk egyszerre lendült előre. Hinata nem használhatta a Hakkeshou Kaitent mivel Norata túl közel állt hozzá és ő is megsérült volna. A szemből támadó kettő támadását Hinata fogadta. A jobbról jövő csapását eltérítette egy rúgással annak alkarjára mérve, így az célt tévesztett. A másiknak a csuklyás izmába markolva adta meg a kellő lendületet, hogy visszatérjen arra a helyre ahonnan a támadását indította. A jóval kevésbé képzett Norata nem tudta ilyen szerencsésen kezelni a hátulról érkező harmadikat. Az első csapást kunaival lefele térítette, hogy ellenfelét a földre kényszerítse. Az ellenfele számított erre és a földön megtámaszkodva kézen állásból rúgta állkapcson. Norata a rúgás erejétől eszméletét vesztette és elterült a földön. Hinata egyedül maradt három támadója ellen. Valószínűtlennek tartotta, hogy ki tud tartani amíg megjön az erősítés. Ekkor annak a támadónak aki elbánt Norataval hirtelen elkerekedett a szeme és előre bukott. Négy suriken állt ki a hátából és meghalt. A másik két támadó értetlenül nézte társuk halálát. Ki támadta meg? Hinata kihasználta pillanatnyi habozásukat és megtámadta a hozzá közelebb állót. Összetörte a légcsövét egyetlen támadással és további két ütéssel a mellkasára a szívét és a tüdejét roncsolta össze. Másodperceken belül holtan esett össze. Társa azonnal menekülőre fogta. Hinata még utána dobott két kunait, de azokat könnyűszerrel hárította. Egy darabig követte szemével a támadóját, de üldözőbe nem vette, mert csapdára számított. Ekkor érkezett meg az erősítés, úgyhogy figyelmét a rejtélyes segítőjének keresésére irányította. Nem talált senkit.
- Hinata sama. Jól van? Húzódjon biztonságba. - mondta a csapat vezetője.
- Nem. Gondoskodjatok a sebesültekről és értesítsetek mindenkit a támadásról. Ma este teljes készültséget akarok. - adta ki az utasítást.
Az elmúlt években sokat változott. Megszokta, hogy utasításokat osztogasson és a döntések meghozatalában sem késlekedett. Bár továbbra sem szeretett problémát okozni a saját kiemelt helyzetével másoknak, de pontosan tisztában volt azzal, hogy esetlegesen sikeres merénylet mennyivel több problémát okozna.
Miután a csapat elindult, hogy teljesítse az utasításait már csak ketten maradtak mellette.
- Ki volt az aki még segített nekem? Aki nem tartozott a szokásos kíséretemhez. - kérdezte félig magától.
- Nem tudok róla, hogy bárki is lett volna még itt a szokásos kíséreteden kívül. Sőt ők is csak a közelgő utazásának előkészítése miatt voltak beosztva őrjáratra. - válaszolta az egyik mellette maradó kísérő. - Biztosan volt itt még valaki?
- Igen. Az ott nem öngyilkos lett - mutatott rá az egyik holttestre.
- Küldök egy felderítő csapatot a könyék átnézésére.
- Hagyd, a harc után átnéztem a környéket és sehol nem találtam. Ha ennyire gyors mostanra már a birtokon kívül lesz. Ráadásul jobban érdekelne, hogy kik voltak a támadok.
Pillanatokon belül hemzsegett az egész környék a Hyuuga klán embereitől és a sebesültek ellátása is megkezdődött. Egyedül Hiashi tartózkodott a szobájában. Nem volt egyedül.
- Magyarázatot várok, de azonnal. - mondta. Nem üvöltött, de ez sokkal fenyegetőbb volt annál.
- Úgy tettem ahogy parancsoltad. - válaszolta Sasuke.
- Azt parancsoltam, hogy védjed meg a lányom. Erre azt kell hallanom, hogy harcba keveredett, de megúszta és te sehol sem voltál? Egyáltalán, hogyan védelmezted te Hinatat?
- Ismétlem, azt tettem amit parancsoltál. Megvédtem Hinatat anélkül, hogy felfedezett volna. Sőt így is túl messzire mentem. Hogy hogyan védelmeztem? Nos az embereid meg fogják találni azt a kettőt akit Hinata intézett el és egyet aki ott volt a vele, de én cakkoztam ki. További hármat találnak még amit Hinata kíséretének további tagjai mellett intéztem el. Szétszórva a birtokon további egy tucatot akit azelőtt vettem kezelésbe, hogy megközelítették volna a célpontjukat.
- Több tiszteletet a lányom iránt. Szóval közel húsz támadó volt? - higgad le Hiashi hallva, hogy a testőr nem volt tétlen. - És hol voltál amikor közvetlen veszélyben volt a lányom?
- Te utasítottál, hogy nem szerezhet tudomást a jelenlétemről. Így a surikenek is nagy kockázatot jelentettek, mert ha akkor elkezd utánam kutatni, akkor felfedezi a helyemet és engem.
- Szóval ezért. - itt egy pár pillanatig időt szánt arra, hogy átgondolja Sasuke viselkedését és a kiadott utasítását. Igazából tetszett neki, ahogy Sasuke megpróbálta értelmezni a feladatot. De az határozottan nem tetszett neki ahogy Hinatat kitette a veszélynek. Végül úgy döntött, hogy megtudja a részleteket amíg eldönti, hogy miként is reagálja le a helyzetet.
- Akkor mesélj nekem a támadókról.
- Közel húsz támadót számoltam. Egy megfigyelt és egy elmenekült. A többi halott. De ez nem volt valódi támadás.
- Ezt, hogy érted? - Hiashi szemei tágra nyíltak.
- Egyszerű. Bár nagy számban jelentek meg, de a támadás célja mégsem az volt, hogy sikeres merényletet hajtsanak végre. A gyalogok talán azt hitték. De aki megfigyelte a távolból az kerülte a harcot. Semmi értelme egy olyan akcióhoz megfigyelő ami garantáltan sikeres. Ott a csatatérről is lehet figyelni. Tehát ha távolról figyelik az akciót akkor a védelmet tesztelték, ami elég nagy baj abból a szempontból, hogy az kudarcot vallott. Viszont a jó hír, hogy tudjuk, hogy fel tudtak készülni a klánból és hogy van fölösleges tizenkilenc emberük. Tehát van némi fogalmunk az erejükről.
- És hol vigasztal minket az, hogy ellenségünknek annyi embere van, hogy akár húsz embert is feláldozhat?
- Én harcoltam ezekkel. Felkészültek, de gyengék. A nagy létszámuk ellenére is tudták, hogyan üssenek embereiden úgy, hogy túlerejűket kihasználhassák. Ugyanakkor az én támadásaimat egyszer sem tudták kivédeni. Sőt még Hinata támadása is képes volt káoszt okozni a kétszeres túlerő ellenére is. Tehát képzetlenek, de felkészültek.
- Igen, de azt mondtad, hogy volt egy megfigyelőjük. A következő támadásra nem a gyalogokat fogják küldeni.
- Szerintem meg mi többet megtudtunk a támadóról, mint ö rollunk. Hülye lenne még egyszer frontális támadást indítani. Tudja, hogy meg fogjuk erősíteni a védelmet, így most már a létszámmal nem fog tudni győzedelmeskedni a minőség fölött. Tehát kénytelen lesz csapdát állítani, amit csak Konohan kívül tehet meg.
- Akkor mostantól Hinata húsz fős védelemmel fog utazni. - vágott az öklével a tatamira Hiashi.
- Értelmetlen. Egy csapdába pontosan annyi ember esik bele, ahány arra sétál.
- Akkor mit tegyek? Az utazások már nem lemondhatók. Hónapokra előre megvan a menetrend ami az egész klán sorsára hatással lesz. Te mint Uchiha meg kellene értsed, hogy ilyen pozícióban mennyit számít a diplomácia.
- Semmit nem értek. Már gyerekként elvesztettem a családomat, így ezekbe nem volt betekintésem. De, hogy válaszoljak is a kérdésedre. Csak engedélyezzed, hogy Hinata szükség esetén tudomást szerezhessen rólam.
- Mióta lettél ennyire parancskövető, hogy most kérsz egy parancs megváltoztatását azért, hogy elláthassad a feladatod? Amennyire tudom mindig is önfejű voltál, még ha csapatmunkában jól is szerepeltél. Konohat sem merő engedelmességből hagytad el. - gyanakodott Hiashi.
- Igaz. De amióta visszatértem Konohaba nem hibázhatok, hogy mindenki újra bízzon bennem és elég csak egyszer hibázzak...ezt Naruto mondta közvetlenül a visszatérésem utáni első beszélgetésünkkor. És igaza van. - Sasuke visszaemlékezett arra a beszélgetésre. Sokkal több félelmet és kétséget látott akkor Naruto szemében, mint bármikor azt megelőzőleg. Azóta tudja, hogy bármilyen fájdalmas is lesz meg fogja hálálni ezt az aggódást.
- Hé, Uchiha...Uchiha. - Sasuke végre felnézett. - Miben segít ha megváltoztatom az utasításomat?
- Sasuke visszacsöppent a jelenbe. - Csak annyiban, hogy akkor a saját módomon tudom védelmezni a lányodat és nem kell közben még a rejtőzködésre is figyeljek. És mivel szükségtelen esetekben nem tartom fontosnak, hogy kapcsolatba lépjek vele, így az ellenség is csak akkor szerez rólam tudomást amikor lecsapok. Ez viszont egy taktikai előny.
- Értem. Megadom az engedélyt, hogy szükség esetén felfedd magad. - válaszolt Hiashi.
Abban a pillanatban Sasuke eltűnt a szeme elöl. Hiashi azonnal haragra gyúlt az arcátlanság láttán. "Engedélye nélkül távozni mert ez a kölyök". De haragja azonnal meg is szűnt, mert egy embere futott szobájának ajtajához.
- Uram. További holttesteket találtunk a birtokon. Eddig tizenegyet. - mondta a hírhozó anélkül, hogy bebocsátást kért volna a szobába. - Nem tudjuk ki végzett velük, de a támadókhoz tartozhatnak.
- Értem. Keressetek még. Még négyet fogtok találni. - Hiashi nem fűzött hozzá magyarázatot. Pontosan tudta, hogy mit fognak feltételezni az emberei az alapján, hogy ö már tud róla és a létszámukról. De kérdezősködni úgysem mernek.
- É-értem uram. - és azonnal távozott a hírvivő.
Hiashi ismét nyugovóra tért. Tudta, hogy a mai estén már semmi új nem történhet és a holnapi napja nagyon kellemetlen lesz. Oda kell állnia a Hokage elé és jelentenie a történteket, amiről valószínűleg már úgyis tudni fog Sasuketől. Továbbá valamit ki akart találni még Hinata védelmében....nem bízott ennyire az "Uchiha gyerekben".
A másnap igen nehéznek bizonyult a Hokage számára. Elsőnek Sasuke jelentését hallgatta meg az előző esti incidensről és az azt lehetővé tevő biztonsági problémákról. Őt követte Hiashi aki felhívta figyelmét Sasuke hibáira és követelte Neji visszahívását a földesúrtól. Természetesen ez nem volt lehetséges csak úgy és a védelem szempontjából nem is kecsegtetne számottevő előrelépéssel, így Tsunade megtagadta a kérését. Utána Yamato kapitány következett. És ekkor még dél sem volt. Elmondta a Chianchi és Sakura közti harc részleteit. Külön kitért Chianchi állapotára ami nem volt annyira súlyos, de pár napra biztosította a kórházi pihenést számára. Ezt a beszámolt volt a legnehezebb végighallgatnia és utána azonnal Sakuraért küldetett. Yamato kapitány felhozta még az esetleges csapatmódosítás lehetőségét, de erről hallani sem akart.
Most Sakura már ott állt a Hokage szobájában és tekintetét a földhöz szegezte. Pontosan tudta miért van itt és pontosan ezért nem tudott a mester szemébe nézni.
- Mégis, hogy képzelted ezt? - fakadt ki Tsunade már sokadszor. - A saját tanítványom... Szégyent hoztál rám.
- De.... - próbálkozott Sakura egy válasszal.
- Semmi "de". Még is mit képzelsz!?! Naruto mást választott és azt hiszed ez felhatalmaz téged erre?! Hol élsz? Nem kaphatsz meg mindent amit akarsz, de akkor sem ez az elintézési módja. Nőjél már fel! Nézzél rám, ha hozzád beszélek. - csapott tenyérrel az asztalra, de az még így is ketté hasadt.
Sakura ránézett a mesterére és a szemében a végtelen csalódottságot és elkeseredést látta.
- Szégyent hoztál rám. Egyetlen shinobitól sem fogadok el ilyen viselkedést, de főként nem tőled. Folyamatosan kivételezek veled. Jounin és a tanítványom vagy. Továbbá a Konohai Központi Kórház vezetését is rád bíztam és ezzel hálálod meg? Takarodj a szemem elöl és ne is lássalak amíg nem hívatlak. Felejtsed a kórházat. Vissza fogsz menni az Akadémiára és beülsz a Geninek közé Etikát tanulni. Ha végeztél akkor Nálam és Morino Ibikinél fogod letenni újra a vizsgát. De addig a kórház közelébe sem mehetsz. Most meg takarodj!
Naruto éppen a kórházban volt látogatóban Chianchinál. Előző nap nem engedték be, nehogy megzavarja a kezelést.
- Sajnálom Chi-chi. Nem értem miért tette ezt Sakura. Nem szokott így viselkedni. - mondta Chianchi ágyának lábánál ülve.
- Ugyan Naruto, biztos csak baleset volt. - válaszolta és megpróbált mellé egy mosolyt is küldeni. Még mindig fájt minden tagja, de az, hogy Naruto itt van és aggódik az végtelen boldogsággal töltötte el.
- Baleset? Hogy lehetne baleset, hogy megütött? Nem is védekeztél. - kezdett kijönni a sodrából. - Az a baleset, ha elüt egy meteor, de az nem, hogy fordulásból leütjük a másikat aki visszavonul!
- Biztosan csak nem hallotta Yamato kapitányt. - próbálta békíteni Chianchi.
- Ne próbáld előttem védeni. Tudod jól, hogy nem véletlen volt! - az utolsó szavakat már üvöltötte.
Az üvöltés hatására be is robbant az ajtón egy ápoló.
- Naruto-kun. Mi a fenét ordibál itt? Ez egy kórház itt nem ordibálhat. Menjen és higgadjon le vagy kivezettetem az épületből. - mondta az ápoló. Bár tudta, hogyha Naruto nem akar önként távozni akkor egy nagyobb ANBU különítmény is kevés lenne a rábírására, de reménykedett, hogy határozott fellépése jobb belátásra bírja.
Naruto úgy meglepődött, hogy először csak nézett az ápolóra aki egyre kevesebb határozottsággal tudta csak viszonozni tekintetét. De végül is jobb belátásra tért és felállt.
- Sétálok egyet és talán harapok is valamit. Hozzak neked is valamit Chi-chi?
- Nem kérek semmit. Köszönöm.
Naruto kisétált az ajtón és a bejárat melletti büfé felé vette útját. Alig tett meg pár métert amikor is a lehajtott fejű Sakuraba ütközött.
- Te mit keresel itt? - kérdezte Naruto csöppet sem barátságos hangnemben.
- Ú-úgy gondoltam bejövök Chianchihoz és... - kezdte, de befejezni esélye sem volt.
- Neked semmi keresni valód nincs nála! Amit tettél megbocsáthatatlan és nem hagyom, hogy a közelébe menj! Takarodj innen, látni sem bírlak! - üvöltött ismét és szemeiben valódi düh volt.
Sakurat megrémítette amit látott, de közel sem fájt annyira mint Naruto szavai. Tőrként hasítottak a szívébe. Megfordult és elfutott. Időközben az előző ápoló is odaért Narutohoz az ismételt ordibálás hatására.
- Naruto-kun kérem hagyja el az épületet. Holnap visszajöhet ha már lehiggadt, de kérem a betegeknek pihenni kell.
Sakura egy sarokkal arrébb átadta magát a sírásnak és lerogyott egy léckerítés mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.